Tylsä lauantai-ilta... Itseasiassa minun pitäisi kirjoitella ahkerasti joko kotitalouden tai englannin esitelmää, mutta kumpaakaan en viitsi aloittaa. Huomenna viimeistään täytyy aloittaa ja saada valmiiksi englannin esitelmä, jonka ajattelin tehdä kiitospäivästä. Ei muuten, mutta englanniksi tietotekstin kirjoittaminen ei erityisemmin innosta.

Sain jo useampi päivä sitten simstarinaani Pianissimoon uuden luvun tekstit valmiiksi. Kesti ehkä kolme päivää siitä, kun ehdin julkaista edellisen luvun. Kerrankin iski todellinen inspiraatio sen saralta ja nyt olisi harvinaisen paljon intoa ottaa kuvatkin samaan syssyyn. Simssiä pyörittävälle koneellemme pääsen kyllä vasta aikaisintaan maanantaina ja siinä vaiheessa tämän harvinaislaatuisen innokkuuden luulisi jo haihtuneen... Aina käy näin.

Pohdin kovasti pääparini, Didrikin ja Claudiuksen, persoonia. Molemmat ovat hyvin lapsellisia ja kokemattomia tunteidensa saralta, mutta se on helppo selittää kokemusten puutteella keskiajan konservatiivisessa ympäristössä.
Didrik on juuri niin typerä kuin ensirakkauttaan kokeva teinipoika osaa olla, samanlaisia nuorukaisia näkee reiluin mitoin koulujen käytävillä, varmoina omasta tärkeydestään, uhitellen koko maailmaa vastaan. Itsekäs ja kokematon tunteissaan, sekä kyvytön samaistumaan tai ymmärtämään Claudiuksen tunnepuolta. Toisaalta itsekkyydestä huolimatta myös herkkä ja ajattelemattomuutensa takia erittäin altis satuttamaan toimillaan sekä itseään että Claudiusta. Didrik kompastelee tunteidensa ja ympäristön mielipiteiden seassa ja pelkää tekevänsä ensirakkauteensa huonon vaikutelman. Sen tehtyään tosin ei juurikaan osaa enää tilannetta korjata, vaan yrittää kaikenlaista typerämmän puoleista.
Claudius taasen on ujompi, rauhallisempi sekä paljon harkitsevaisempi kuin itseään itsevarmempi Didrik. Sitä kastia, joka nykyään on hiljaa tunneilla eikä liity kerskujien äänekkääseen joukkoon. Myös taipuvaisempi nojaamaan järkisyihin ja tekemään kuten yhteisö tahtoo. Harkitsemalla tekojaan Claudius ei tee niin paljon virheitä, muttei myöskään ole valmis tekemään omia ratkaisujaan kovin vapaasti.
Pääpiirteittäin tämä kaksikko kehittelee tehokkaasti väärinkäsityksiä ja omia tulkintojaan tilanteista, eikä kummankaan tunnepuolta voi kehua erityisen kehittyneeksi. Samanlaista hapuilua, hupsutusta ja vääriä askelia suuntaan jos toiseen kuin useimmilla nuorilla pareilla. Ajan ja iän karttuessa ihmiset oppivat, ensimmäiset suhteet ovat aina ihan tavatonta sähläämistä.