Tänään tuli sitten suurella vaivalla pyyhittyä nuo kaikki posliininuket. Päätinpä siinä samalla sitten myös kuvauttaa heidät, ja voisin nyt sanoa kuvien kanssa sanasen tai pari jokaisesta. Näin taustana, aloitin tosissani keräilyn noin puolitoista vuotta sitten. Siitä asti on ulkomailta ja kirpputoreilta etsiä nukkeja ja ostaa kun tilaisuus on vain tullut. Rakastan jokaista nukeistani, ja jollain hullulla tavalla jokaisella heistä on minulle nimi, persoona ja oma historiansa, he ovat yksilöitä. ^^

Tässä siis ensin kaikki, valmiina siistittäviksi. Laskeskelin nukkeja kertyneen yhteensä 25! =)

Alexandra ansaitsee päästä yksinään kuvaan ja ensimmäiseksi jo sen takia, että se on ensimmäinen posliinukkeni. Sain sen vasta vauvaikäisenä kummitädiltäni lahjaksi. Ja pelkäsin sitä sittemmin aivan tajuttomasti. Aivan todella pelkäsin, en edes voinut olla samassa huoneessa nuken kanssa, kiitos isoveljieni kauhutarinoiden! ='D Keräilyn aloittaminen olikin sitten tärkeä askel tämän pelon voittamisessa. Ja Alexandran toinen jalka on rikki, kuulemma särjin sen joskus pienenä... ^^''

Nämä kolme on ostettu Ruotsin Tukholmasta. Maribellin Ruotsin kansallismekosta sen voikin jo hänen osaltaan päätellä. Pikkuinen kaksikko omaa nimet Beatrice ja Johan. Johan vaaleanpunaisissaan on ikioma homopoikani. X)

Vasemmanpuoleinen Charlotte oli ensimmäinen nukke, jonka ostin itse kirpputorilta. Ja Adele oikealla aivan suunnattoman ihastuttava korkkiruuvikiharoineen.

Heillä on paljon yhteistä, eh? Vasemmalla Iiris ja oikealla Johanna, kumpikin sai osakseen suomalaiset nimet.

Jos edellisillä oli paljon samaa, niin nämähän ovat sitten kuin kaksi marjaa? ='D Äitini väitti heidän näyttävän täysin samoilta, mutta sehän ei ole totta! Vasemmalla oleva Christine on aivan erinäköinen kuin oikeanpuoleinen Elisabeth, vaikka nyt vaatteet samoilta näyttäisivätkin. =)

Ja taas pienempää kansaa. Vasemmalta oikealle Ruusa, Kielo ja August. Tytöt nimesin ulkonäkönsä mukaan kukkasin, ja Augustin alkuperämaata on mielenkiintoista arvailla.

Sofie vasemmalla on oikeastaan kaikista uusin löytöni. Poimin hänet turvaan alkuviikosta, kun tyttö katsoi niin surullisesti kirpputoripöydästä minua. Kovin hyvässä kunnossa Sofie ei ollut, jouduin touhuamaan aika kauan saadakseni hänet säädylliseen kuosiin. Ja oikealla on Lotta, jolla on pitkät, kauniit hiukset ja aivan hurmaava olkihattu.

Olen arvellut näiden kahden olevan iältään nukeistani vanhimpia. Käytönkin jäljet näkyvät, ehkäpä he ovat joskus olleet lasten leluina tai jotain? =) Vasemmalla on Margareta ja oikealla Alice.

Ja saanko esitellä, hyvät naiset ja herrat, kaikista komein, kallein ja korkein nukkeni Sophie Eleonora. Maksoin jopa kirpputorihinnoilla hänestä aivan törkeän paljon, mutta tämä mahtava kaunokainen oli kyllä joka pennin arvoinen.

Nämä neljä ovat kaikki uusina ostettuja Saksasta. Kaikista pikkuruisin on Heinrike ja hän on Berliinistä. Loput kolme taasen tulevat tämän kesäiseltä Saksan matkalta ja ovat nimeltään vasemmalta oikealle Ida, Ludwig ja Eva. Kaikkien nimillä on tarkoituksensa. Ida on nimetty erään ihanan ficin ja sen vielä ihanamman amerikkalaisen meiliystäväni erään henkilön mukaisesta. Ludwig taas liittyy Baijerin Ludwig kakkoseen, josta Münchenissä paasattiin joka puolella (ja ehkä aivan pikkuhiukkaisen myös Hetalian Saksaan X) ). Ja Eva taas on, köhköh, saanut nimensä Eva Braunilta.

Ja viimeisimpänä aivan pikkiriikkiset nukkeni. Reunimmaiset ovat Lilli vasemmalla ja Liisa oikealla ja he molemmat ovat myöskin Ruotsin kasvatteja. Keskellä Myy.

Ja näin olette päässeet tutustumaan kaikkiin rakkaisiin nukkeihini. =)